Συχνές Ερωτήσεις

 

Q. Ποιά ποτά χαρακτηρίζονται λειτουργικά; 

A. Με τον όρο «λειτουργικά τρόφιμα και ποτά» (functional foods and beverages ή nutraceuticals), χαρακτηρίζουμε όλα εκείνα τα τρόφιμα και ποτά της καθημερινής μας διατροφής τα οποία εκτός της θρεπτικής τους αξίας ή ενυδάτωσης, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά τα οποία επιδρούν θετικά σε μία λειτουργία του οργανισμού. Τα πρόσθετα συστατικά που προσδίδουν τη λειτουργικότητα σε ένα τρόφιμο ή ποτό είναι: βότανα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία ή άλλες εξειδικευμένες ουσίες όπως στερόλες, ω-3 λιπαρά οξέα, προβιοτικά, κ.ά.
Τα βότανα, και ειδικότερα τα ελληνικά παραδοσιακά φαρμακευτικά βότανα, χρησιμοποιούνται τελευταία περισσότερο λόγω των επιστημονικά αποδεδειγμένων αποτελεσματικών και εξειδικευμένων δράσεών τους στις λειτουργίες του οργανισμού. Επιπλέον, τα βότανα είναι φυσικά και απορροφούνται καλύτερα από τον οργανισμό σε σχέση με τα άλλα πρόσθετα συστατικά.

 

Q. Γιατί το τσάι ΙΝΤΕΑ είναι λειτουργικό; 

A. 'Ολα τα προϊόντα ΙΝΤΕΑ παράγονται με βάση το περίφημο Τσάι του Βουνού Ολύμπου συν ένα ελληνικό παραδοσιακό φαρμακευτικό βότανο με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση για την συγκεκριμένη λειτουργικότητα του κάθε προϊόντος ΙΝΤΕΑ. Το ελληνικό τσάι του βουνού έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες αντι-μικροβιακές, αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις οι οποίες ενισχύουν τη δράση του πρόσθετου βοτάνου.

 

Q. Σε τι διαφέρει το τσάι ΙΝΤΕΑ από τα άλλα τσάγια;

A. Το τσάι ΙΝΤΕΑ δεν είναι ένα απλό τσάι. Παρασκευάζεται με βάση τον ανθό του Τσαγιού του Βουνού "Ολύμπου" με την προσθήκη εκχυλισμάτων ελληνκών παραδοσιακών φαρμακευτικών βοτάνων. Τόσο η χρήση μόνο του ανθού του φυτού του τσαγιού όσο και τα εκχυλίσματα των άλλων βοτάνων έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της δράσης κάθε προϊόντος.