Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζήτηση
Filters
  • Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα πάνω από 30€! free-shipping-icon
  • Αποστολή εντός 24 ωρών! shipping-icon
  • Αποστολή σε όλο τον κόσμο! world-wide-shipping-icon

Συμβολή σε Ευεξία

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το πρόθεμα “ευ” που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “καλό” και τη λέξη “έξη” (“έξις” στα αρχαία ελληνικά) που σημαίνει συνήθεια και προέρχεται από το ρήμα έχω. Δηλαδή. ευ + έχω = έχω καλώς.
Η ευεξία είναι μία ευρύτερη έννοια και αφορά τη συνολική σωματική, ψυχική και πνευματική κατάστασή μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό National Wellness Institute, η ευεξία οδηγεί σε μακροβιότερη αλλά κυρίως ποιοτικότερη ζωή.

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η έλλειψη ενέργειας, η σωματική και πνευματική κόπωση και η κακή διάθεση είναι συχνά φαινόμενα. Οι κυριότερες αιτίες είναι: το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας, ο μη επαρκής ύπνος, η μη σωστή διατροφή και το μολυσμένο περιβάλλον. Ο περιορισμός των αρνητικών αυτών παραγόντων θα βελτιώσει την ευεξία μας.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από τις πολλές ώρες εργασίας και το μολυσμένο περιβάλλον είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστούν. Μπορούμε όμως να μειώσουμε το άγχος μας (με λιγότερη καφεΐνη, ακούγοντας περισσότερη μουσική, αποφεύγοντας τη μεγάλη έκθεση στα νέα και τις ειδήσεις, κ.ά.), να βελτιώσουμε τη διατροφή μας (μικρά και συχνά γεύματα, φυσικές μη επεξεργασμένες τροφές, πολλά φρούτα και λαχανικά, πολύ νερό, υγιεινά ροφήματα, κ.ά.) και να βελτιώσουμε τον ύπνο μας.

Μεγάλη ώθηση στην ευεξία, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορεί να δώσει η ενσωμάτωση στην καθημερινότητά μας των τσαγιών “energy” και “relax”, που έχουν ως βάση το ελληνικό τσάι του βουνού, το οποίο δεν περιέχει καφεΐνη, και ελληνικά βότανα με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.