Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζήτηση
Filters
 • Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα πάνω από 30€! free-shipping-icon
 • Αποστολή εντός 24 ωρών! shipping-icon
 • Αποστολή σε όλο τον κόσμο! world-wide-shipping-icon

Ιστολόγιο

Τσάι του Βουνού: Το πιο Αποτελεσματικό Ρόφημα για τη Δίψα το Καλοκαίρι

Τσάι του Βουνού: Το πιο Αποτελεσματικό Ρόφημα για τη Δίψα το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι αυξάνονται οι ανάγκες μας σε υγρά. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ο οργανισμός μας θέτει σε λειτουργία τον μηχανισμό της εφίδρωσης. Με την εξάτμιση του ιδρώτα ψύχεται το σώμα μας. Με την εφίδρωση όμως ο οργανισμός μας χάνει υγρά τα οποία πρέπει να αναπληρώσει.

Το αίσθημα της δίψας είναι το σήμα που στέλνει ο οργανισμός μας ότι πρέπει να αναπληρώσουμε ό,τι έχασε με την εφίδρωση. Στο θέμα της αντιμετώπισης του αισθήματος της δίψας όμως υπάρχει έλλειψη γνώσης και, επίσης, υπάρχουν πολλές λανθασμένες εντυπώσεις και παρανοήσεις. Ας δούμε τι πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας. 

Αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας μετά την εφίδρωση, η οποία μπορεί να προέλθει είτε λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος είτε λόγω άσκησης ή άθλησης, είναι:

 1. πτώση της θερμοκρασίας του σώματος
 2. λήψη νερού
 3. λήψη μεταλλικών στοιχείων
 4. ενέργεια
 5. αντιοξειδωτικά.

 

1. Τα υγρά που θα πάρουμε για να ικανοποιήσουμε τη δίψα μας πρέπει να είναι κρύα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει κατ’ αρχάς να αντιμετωπίσουμε την αιτία του προβλήματος που είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και όχι το σύμπτωμα που είναι η δίψα. Παράλληλα, τα κρύα υγρά απορροφώνται πιο γρήγορα από το κυκλοφορικό σύστημα.

2. Η λήψη νερού είναι απαραίτητη γιατί ο ιδρώτας αποτελείται κυρίως από νερό. Δεν πρέπει όμως να πίνουμε αναψυκτικά, χυμούς ή ενεργειακά ποτά γιατί περιέχουν σάκχαρα τα οποία αφυδατώνουν τους μυϊκούς ιστούς. Επίσης, δεν πρέπει να πίνουμε καφέ γιατί προκαλεί διούρηση άρα απώλεια υγρών.

3. Η λήψη μεταλλικών στοιχείων είναι απαραίτητη γιατί ο ιδρώτας εκτός του νερού περιέχει και μεταλλικά στοιχεία κυρίως νάτριο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

4. Η λήψη ενέργειας απαιτείται γιατί ακόμα και στην απλή εφίδρωση λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ο οργανισμός καταναλώνει ενέργεια. Οπωσδήποτε μετά από άθληση ή άσκηση οι απαιτήσεις σε ενέργεια είναι πολύ υψηλότερες.

5. Κατά την εφίδρωση παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπισθούν με τη λήψη αντιοξειδωτικών.

Το τσάι του βουνού όταν ληφθεί κρύο είναι ίσως το μοναδικό ρόφημα που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας μετά από εφίδρωση:

 1. περιέχει το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός μας χωρίς να περιέχει σάκχαρα και καφεΐνη,
 2. περιέχει άφθονα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν αυτά που έχασε ο οργανισμός μας με την εφίδρωση,
 3. περιέχει σίδηρο και άλλα στοιχεία τα οποία διεγείρουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων με συνέπεια να αυξάνεται η συνολική κυκλοφορία του αίματος και οι περιφερειακοί ιστοί να οξυγονώνονται αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας,
 4. έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινολικές ενώσεις οι οποίες έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν τις ελεύθερες ρίζες.

Αφήστε το σχόλιό σας